‘’Mekan Enerjilerini İyileştirmek ‘’ adını verdiğim yeni çalışma kitabı daha rahat değerlendirmeniz için bu programı sizinle paylaşıyorum. Bu yılın başında aynı programı sadece e-bülten üyelerimle paylaşmıştım. Konuyla ilgili videolar Youtube kanalımda – Sadeleşmek Oynatma Listesi – olarak var.
Kitabın içinde daha detaylı anlattığım içeriğin bir kısmını burada seninle paylaşıyorum. Uyguladığın program hayatına güzellikleri ve ferahlamayı kolaylıkla getirsin.
Sadelik Saadet Getirir ….
Bu programa aşlamadan önce niyetini yaparsan kolaylıkla tamamlarsın. Kalbinden akanı ifade etmen en değerlisi ama benim de önerilerim var.
Niyet Önerim…
‘’ Bedenim, hayatım, mekanlarım, enerjim sevgiyle şifalansın. ‘’
—
‘’ Hayatı sevgi ve kolaylıkla akışta yaşamaya niyet ediyorum. Bırakmam, sadeleşmem ve düzenimi kurmam için destekleneyim.’’
Uygulayacağımız program 3 bölümden ve 12 haftadan oluşuyor.
1.Hafta Evinde Sadeleş. Bunun için başlangıç noktanı seç | 2.hafta işyerinde veya çalışma masanda sadeleş | 3.Hafta Anısı olduğu için sakladığın eşyalarda sadeleş | 4.Hafta Dolaplarında, mutfağında, çekmecelerinde sadeleş. |
5. Hafta İlişkilerinde sadeleş | 6. Hafta Dilde ve ifadede sadeleş | 7. Hafta Bakış açında ve yargıda sadeleş | 8. Hafta Rutinlerinde sadeleş |
9. Hafta Sosyal medya hesaplarında sadeleş | 10.Hafta Hedeflerinde ve planlarında sadeleş | 11. Hafta Alışveriş ve satın alma alışkanlıklarında sadeleş | 12. Hafta Sadeliğin sana kendini nasıl hissettirdiğine odaklan. Bunu korumak için neleri bırakmalısın. |
- Hafta
Mekanlarda yaşam enerjinin aktive edilmesi
- Evinde kurutulmuş çiçek, solmuş saksı çiçeği, bir işlevi olmamasına rağmen saklanan eşyalar, kırık objeler, nereye konacağı belli olmayan dağınıklık yaratan objeler, satın alınmasına rağmen kullanılmayan eşyaları tespit etmelisin.
- Bir hafta boyunca evi sadece gözlemle ve not al. Hangi alanda enerjiye ihtiyacın var. Hangi bölümlerde enerji tıkanmış hissediyorsun?
- Yatak odanı, mutfağını, salonu, çocuk odalarını, banyonu sanki bir hastaya teşhis koyacakmışsın gibi incelemelisin.
- Nelerde sorunlar olduğunu yazmalısın. İleride bu notların senin için bir rehber bilgi özelliğini taşıyacak.
Tespitlerini yaptıysan:
Yatak odası– İkili ilişkiler, aşk, kendinle olan ilişkin, sevilme ve sevme potansiyelin, dinlenme alanın, bedeninin yenilendiği bölgedir.
Çocuk odası- Geleceğine bakış açın, çocuklarına sağladığın ortam, hayattan beklentilerinde önceliklerindir.
Mutfak- Bereket alanın, üretim enerjin, paranın giriş noktası, evin annesi, evin kadını ve o ailenin maddi konularını sembolize eder.
Banyo- Arınma, bırakma, tazelenme, harcama enerjisidir.
Koridor- Enerji akışının oluştuğu, olayların hızlı mı yavaş mı gelişeceğini gösteren alandır. Enerji burada taksim edilir.
Salon- Sosyalleşme, toplum içinde kendini konumlandırdığın alan, aile içi paylaşımlar, göz önünde olma ve hayatın içinde paylaştıklarımızı gösterir.
Senin hangi alanda yenilenmeye ve akışı düzenlemeye ihtiyacın varsa oradan başlamalısın…
- Hafta
İşyerinde ya da çalışma masanda sadeleşme çalışmasına başlamadan önce hangi konularda ilerleme kaydetmek istediğine karar ver. Temizlik ve düzen bereket enerjisinin akışını kolaylaştırır.
Çalışma masası- Kariyerini şekillendirdiğin yerdir. Bu nedenle masanın üzerinde ihtiyacın olmayanları kaldırmalısın. Masanın sağ tarafında seni motive edecek bir obje olmalı.
İşyerinde de kurutulmuş çiçekler, sentetik kokular, çöpler, kırık objeler Çi enerjini zayıflatır.
Çekmeceler- İçlerinde aradığını hemen bulabileceğin ve neyin nerede olduğu belli olan bir sistem kurmalısın. Düzenleyici kutularla malzemelerin kullanıma hazır olarak bulunması önemli.
Depolama alanları- Düzenli olarak elden geçirilmeli ve temizliği sağlanmalıdır. El çekilen yerden enerji de çekilir.
Evdeki çalışma masaları– Öğrencilerin ya da evden çalışanların kullandığı çalışma alanları da düzenli olmalı ve geçici kullanılan masalar çalışma alanı olarak her kullanımda yeniden düzenlemelidir.
- Hafta
Sadece anısı olduğu için sakladığın eşyalarını toplama haftasına geldik. Bunu yaparken hiç düşünmeden kalması için bir kenara ayırdıklarına yeniden bakmanı tavsiye ederim. Anılarla olan bağın, yaşanmışlıkların izlerinden özgürleşmene neden olur. İstifçiler pinti olur ve yaşam onların elinden ummadıkları anda kaynaklarını alabilir. Sen akışa odaklan. Beğendiğin için aldığın, sevdiğin bir seyahatten getirdiğin objeler sana mı hizmet ediyor yoksa yer mi işgal ediyor?
Karar senin yeniden gidebilir, keşifler yapabilirsin.
Geçmiş ilişkilerden, aile yadigarı olarak saklananlardan da özgürleşmeli eşyanın sana mesajına dikkatini vermelisin.
- Hafta
Çalışmanın en kapsamlı bölümüne geldik. Dolaplarında maddi yatırım yaptığın onca eşyayı seyretmeni istiyorum. Çekmecelerinin içinde, askılarda, ayakkabılıklarda duran eşyalara gerçekten ihtiyacın mı var? Yoksa neye ihtiyacın olduğunu tam olarak bilemiyor musun?
- En sevdiklerini bir bölümde topla.
- Satın aldığın ama sıklıkla giymediklerini ayır.
- Değerli kumaştan, pahalı marka, bir daha giyemem dediklerini de ayrı bir yere koy.
- Bedeni olmayan, bir daha giymekte tereddüt ettiklerini de ayrı bir yere koy.
- Ayakkabılarından ayıklama yapmadan önce ayak sağlığın için, doğru yatırım yapıp yapmadığına bak. Bu kadar ayakkabıya ya da ayağını mutlu etmeyen ayakkabıya ihtiyacın var mı? Ayaklar senin bu dünyayla olan bağın onları rahat ettirip ettirmediğini kontrol et.
- Aksesuarlar mutlaka elden geçmeli. Durmuş saatler, eski zamanlardan kalmış ve kullanılmayan değerli madenlerden objeler, farkında bile olmadığın takılar, kravatlar, kemerler hepsi yer işgal etmenin dışında sana eşyaya hizmet etme kodu veriyor olabilir.
- Mutfakta sadeleşmek için misafirlere ayırdığın ne varsa günlük kullanıma al. Kullanmadığın her ne varsa ayır. Kırık, çatlak, bozuk ne varsa atmalı veya geri dönüşüm kutularına bırakmalısın
Not:
Vereceklerin satın almak için yeterli parası olmayanların kullanımında sana da enerji akışını açar.
- Hafta
İlişkilerde nasıl sadeleşilir?
- Arkadaşlığın senin için ne anlama geldiğini tanımla.
- Dostluğun senin için ne anlama geldiğini tanımla
- İletişimde olmanın, tanışık olmanın senin için ne anlama geldiğini tanımla
Bu tanımların eşliğinde:
- Sosyal hayatında sadeleşmek istediğin ilişkilerini belirlemelisin.
- Kimlerle, ne kadar süre ile ne amaçla görüşeceksin, bunların kararlarını vermelisin.
- Zamanı yönetirken önceliği kendine vermeyi hatırlamalısın. Kimleri idare ediyorsun, kimlerle bir gün lazım olur diye iletişimde olmaya mecbur hissediyorsun? J
- Hafta
Sıklıkla kullandığın kelimeleri, cümle kalıplarını, düşünce biçimlerini, prensip olarak nitelendirdiğin yaklaşımlarını gözleme haftasına geldik. Neleri hayatına davet ediyorsun. Yeni düşüncelere, yeniliklere alan açabilmek için boşaltım yapmalısın. Ne gitsin, ne kalsın ve yerine ne gelsin? Bunları yazarak çalışmanı tavsiye ederim.
- Hafta
Kendin, kaderin ve hayatın akışı içinde yaşadıklarına bakış açına odaklanma haftasındayız. Nerelerde tıkanıklıkların var. Tıpkı evinde tuttuğun eşyaların, vazgeçemem dediğin kıyafetlerin gibi yer işgal eden ama sana hizmet etmeyen ve belki de hayatın tekliflerini duymana engel olan yargılama cümlelerini bulmalısın.
Kendini ve başkalarını neden ve ne şekilde yargılıyorsun? Nasıl bırakabilirsin? Bıraktığında yerine ‘’ Hayatı olduğu gibi kabul ederim’’ düşüncesini koyabilir misin ?
- Hafta
Yenilik istiyorsak; eskimiş ve rutine dönüşmüş olanlarla vedalaşmalıyız. Yapmazsam olmaz dediklerin senin ne derece vaktini alıyor. Yeniliğe ne derece açıksın. Her gün aynısını yaptığın ne varsa bu rutinlerini bir haftalığına değiştir. Bu sana iyi gelecek. Kalan zamanını değerlendirmek için ertelediğin işlerini bitirebilirsin.
- Hafta
Sosyal medya hesaplarında kimleri takip ettiğini gözden geçir. Merak duygunu faydalı olana yönlendir. Seni yöneten bu alanda yapacağın sadelik zaman ve enerji zengini olmana yardımcı olur.
Sosyal medyaya girmek istediği duyduğunda, bunun yerine bir konuda araştırma yap. Yakın çevrede keşfe çık. Kitap oku. Yemek yap. Senin enerjin hayatın içine akmalı gerçek olanla bağlantıda kal.
- Hafta
‘’ mış ‘’ gibi yapma halinden özgürleşmek için; kendine koyduğun hedeflerini, yapmayı planlayıp ertelediklerini yaz ve bunların içinden hemen yapabileceklerini. Aksiyon planı oluşturabileceklerini ayır. Geri kalanları bir eşyayı bırakır gibi bırak. Az çoktur. Başlamak için bitirmek gerekir. Önce bitirmen gerekenleri belirle. Sonra daha büyük hedefleri uygulaman kolaylaşır.
- Hafta
Satın alma prensiplerin var mı? Yoksa bir ürünü sadece avantajlı fiyatı olduğu için satın alır mısın? Alışverişe çıkmadan önce neye ihtiyacın olduğunu planla, listele ve uygula. Liste dışı alışverişi bırak. Bütçeni yönet. Satın almak için heveslendiğin bir ürünü almadan önce birkaç gün bekle, halen istiyorsan al ama satın alma sonrası benzer bir eşyanı hediye et ya da kurumlara bağışla.
- Hafta
Sadeleşmek sana kendini nasıl hissettirdi? Bu hali korumak istiyor musun? Kendinle ilgili tespitlerin neler oldu? Kaynaklarını yönetebilmek ve yaşam enerjini yükseltmek için nelere ihtiyacın olduğunu netleştir ki bu çalışmayla başladığının devamı olsun.
Arada sırada benzer çalışmaların tekrarını yapmanı tavsiye ederim.
Sevgimle,
Meltem Reyhan